zondag 18 maart 2012

IDF onder de indruk van de Islamitische Jihad

bron mujahidin sholat
Een van de dingen die de IDF geleerd heeft van de Tweede Libanonoorlog is: onderschat je tegenstander nooit. Deze les is ter harte genomen en iedere terroristische organisatie wordt door de IDF met respect behandeld. Op professioneel vlak dus. Er wordt niet lichtvaardig gedacht. Geen onderschatting, maar ook geen overschatting.

De IDF is dan ook onder de indruk dat de Islamitische Jihad 300 raketten binnen vijf dagen op Israël wist af te vuren schrijft The Jeruzalem Post De laatste raketten werden vrijdag jongstleden door de terreurbeweging afgeschoten, omdat het hoe dan ook het laatste woord moet hebben, om geen gezichtsverlies te leiden.
 De IDF heeft grote schade toegebracht aan de organisatie.  Het bombardeerde 40 doelen van de Islamitische Jihad. De druk van de IDF was zo groot dat afgelopen dinsdag de Jihadisten de Egyptenaren smeekten een staakt het vuren te bewerkstelligen.

Iran heeft deze ronde van gewelddadigheden de Islamitische Jihad geen opdracht gegeven Tel Aviv met raketten te bestoken met door Iran geleverde Fajr-5 raketten. Dat Iran aan de touwtjes trekt in de Gazastrook mag ondertussen meer dan duidelijk zijn. Op naar de volgende ronde...