vrijdag 9 maart 2012

Hamas slaat journalisten in Gaza in elkaar

Hamas "politie"
Drie journalisten zijn in Gaza zonder reden door de politie van de vrede in elkaar gemept. Hamas was er snel bij om de mishandeling te veroordelen. Hamas beloofde ook dat de schuldigen gestraft zouden worden. Het is echter niet de eerste keer dat journalisten in Gaza worden mishandeld. Het is een veelvuldig terugkerende Hamas-misdaad. een structurele beleidslijn.

Dat Hamas deze keer krokodillentranen huilt komt omdat het een journalist van Sky-news en een journalist van de BBC heeft mishandeld. Het bijten van de hand die je de hand boven het hoofd houdt is niet handig voor de verder geoliede propagandamachine van de Palestijnen.


Security forces beat the reporters in a nearby playground, it said. The journalists were covering a mass wedding of 500 couples, funded by a charitable organization and in coordination with Hamas.


Local media identified the journalists as Muhammad Masharawi, a reporter for Sky News, and Adnan al-Barsh of the BBC. Another journalist, Amer Abu Omar, was assaulted in the incident, witnesses said.


In a statement, the Ministry of Interior in the Gaza Strip condemned the attack and pledged to open an investigation and punish the assailants.


Attacks against journalists by the Palestinian security services have occurred more frequently over the past year, says Mada, a Palestinian media rights group based in Ramallah. 

Het wachten is op een verklaring van welke Palestijnenknuffelende organisatie ook dat het eigenlijk de schuld is van Israël. Is normaal bij de zelfkritieklozen.