donderdag 29 maart 2012

Flytilla 2 in de maak.

Pro-Palestijnse activisten weten altijd te vertellen dat hun acties vreedzaam zijn en dat zij willen aantonen dat Israël mensenrechten schaadt. Dat is belangrijk voor pro-Palestijnse activisten dat aspect. Zo ook met de Fly-inn of Flytilla. Vlak na Pesach zijn 1500-2000 "activisten" in de leeftijd van 9 tot 90 jaar, vanuit 15 landen  van plan en masse naar Israël te vliegen om vervolgens door te reizen naar de West-Bank om daar te participeren als vrijwilliger in allerlei projecten. Een 9  jarige die participeert. Right...

Volgens professor Qumsiyeh van de universiteit van Bethlehem:
“The point is to show the world that Israel is preventing people from visiting Palestine,” said Qumsiyeh who is a professor at Bethlehem University. “By entering Palestine through Ben-Gurion airport, hundreds of people over 48 hours will send a message that we want Israel to recognize the basic human right ... of those who want to visit us,” he said.
Leuke poging van de professor om sympathie te wekken  voor de Palestijnse zaak en bij de linkse goegemeente gaat zijn boodschap ook naar binnen als een borrel bij een ouderling. Maar wanneer je er even verder over nadenkt kan men zich een paar dingen afvragen:

Wanneer deze activisten zo graag vrijwilligerswerk willen doen in de Westbank, dan kunnen deze activisten via Jordanië vliegen en zo de Westbank bereiken. Mohammed Merah, de moordenaar van Toulouse en solidair met de Palestijnen bewandelde die route ook zonder problemen.

Verder weet iedereen met gezond verstand, dat vliegen en vliegvelden een hoge risicofactor hebben. Met dat in het achterhoofd is een flytilla gewoon een andere domme maatregel om Israël te delegitimatiseren