woensdag 7 maart 2012

Europa zakt in elkaar bij Israëlische aanval op Iran

De Franse minister van Buitenlandse Zaken Alain Juppe verklaarde woensdag:

French Foreign Minister Alain Juppe said on Wednesday that it was important to ensure that Israel is fully aware of the potential consequences of a military strike on Iran.


"There is still a debate in Israel (about a military strike) and it's our responsibility to bring to Israel's attention the unforeseeable consequences it would have," he said, signaling that France was wary of resorting to a military strike.Frankrijk en de rest van Europa is doodsbang voor een Israëlische aanval op Iran. Bij een eventuele aanval zal het economisch zwakke Europa als een kaartenhuis in elkaar storten en zal de "heilige" Europese droom over zijn.

Olieprijzen zullen hoogtes ongekende bereiken. De zwakke Eurolanden kunnen die hoge olieprijzen niet aan met als gevolg een ineenstorting van de economie. De sterkere Eurolanden kunnen niet meer blijven betalen voor hun zwakke broeders. Ergo: einde oefening Europese Unie, of een Unie die zo verzakt is dat het de facto niet meer bestaat.

Dit nachtmerriescenario voor de Eurofielen is zo zwart, dat zij liever opteren voor een nucleair Iran, dan dat zij macht moeten inleveren richting onafhankelijke Europese lidstaten.

Het adagium in de krochten van Brussel is ook: Hey, een bus, snel, laten we Israël ervoor gooien.