woensdag 7 maart 2012

Een eventueel scenario voor de Iraanse oorlog

Er is de laatste weken veel geschreven hoe en waar Israël zal aanvallen.  Mooie gefragmenteerde informatie, maar niet compleet. Mocht Israël aanvallen dan zal het daar een prijs voor betalen. Iran is een niet te onderschatten tegenstander. De Iraanse revolutionaire garde is sterk gedisciplineerd en heeft de sleutelposities in het Iraanse defensieapparaat in handen. Israël zal dan ook alles uit de kast moeten trekken om de missie tot een succesvolle te maken.Het zal oorlogsvoering 2.0 worden waarbij de krijgskunst tot op een hoger niveau getild zal worden. Een oorlogsvoering a la stuxnet. Wanneer het Israël lukt te bewerkstelligen wat het wil bewerkstelligen is het mijn overtuiging dat Iran niet zal weten wat hen geraakt heeft. Een totaalconcept van wapenplatformen die nauw met elkaar zullen samenwerken.

De eerste vereiste is het onklaar maken van de Iraanse luchtverdediging. Dan heb ik het niet over de verouderde Iraanse luchmacht, wel over de raketsystemen die Iran bezit om vliegtuigen uit de lucht te halen. Het succes van de Israëlische missie bestaat uit het onschadelijk maken van deze luchtdefensie.

Om succesvol te zijn zal Israël op ongekende schaal electronische oorlogsvoering toepassen. Het zal radarbeelden van Iran misleiden en storen. Het mobiele netwerk in Iran zal worden platgelegd evenals de elektriciteitscentrales.

De zwaar gemodificeerde F16's en F15's zullen in samenwerking met de drones de Iraanse nucleaire fascilteiten uitschakelen. Ondersteund door Israëlische onderzeeërs die kruisraketten op strategische Iraanse doelen zullen afvuren. Te denken valt aan het Iraanse opperbevel en Iraanse leiders. Wanneer je de slang wilt doden dat hak je zijn kop eraf.

Iraanse verzetsgroepen zullen op de grond helpen de doelwitten te markeren.

Israël zal geen nucleaire wapen inzetten. De Amerikaanse en Israëlische bunkerbommen zullen hun vernietigende werk doen. Wanneer de missie in al haar facetten slaagt is er momentum voor de groene revolutie om zich te ontdoen van het suïcidale ayatollahregime.

De reactie van Iran, Hezbollah en Syrië zal uitmaken hoever het regionale conflict zal escaleren.