vrijdag 24 februari 2012

VPRO: antisemitisme is de schuld van de Joden zelf

Volgens de VPRO mogen Joden alleen braaf opzitten en pootjes geven. Kritiek op de constante Israëlbash van de VPRO is dan ook zwaar verboden en mocht er iemand zijn die het waagt kritiek te hebben op de *kuch* gebalanceerde programma's inzake Israël dan doet de VPRO een andersommetje en is het de schuld van de Joden. Terwijl er toch echt genoeg bewijsmateriaal is dat de VPRO het niet op Joden heeft. Bewijs nummer 1 Bewijs nummer 2  en Bewijs nummer 3 Al met al zaken die de VPRO wenst te negeren.


Wanneer Tom Struick van Bemmelen een opiniestuk in de Volkskrant plaatst met de strekking:

De VPRO laat in haar uitzendingen antisemitische typeringen toe, en ontmenselijkt Joden. De politiek en Henk Hagoort zouden de VPRO op hun verantwoordelijkheden moeten wijzen, betoogt Tom Struick van Bemmelen.

is dat tegen het zere been van de "onafhankelijke" VPRO die in een reactie schrijft:De onafhankelijke journalistieke focus van Tegenlicht op het handelen van Israel in de bezette gebieden, wordt door pro-Israel lobbygroeperingen als Likoed Nederland aangegrepen om de hun gewenste beeldvorming van Israel te kleuren met beschuldigingen aan het adres van anderen. Stereotyperingen over joden in de geschiedenis worden hierbij niet geschuwd. En dat is wat Tegenlicht met In de ban van Israel liet zien: hoe de beeldvorming t.a.v. de staat Israel door pro-Israel lobbygroepen wordt beïnvloed.

met andere woorden: Joden roepen het antisemitisme over zichzelf af. Met zo een omroep heb je geen bruinhemden meer nodig.

Martin Luther King zei over omroepen als de VPRO het volgende:

When approached by a student who attacked Zionism, Dr. King responded: “When people criticize Zionists, they mean Jews. You're talking anti-Semitism.”