maandag 13 februari 2012

Palestijnen willen geen Joodse Staat en Palestina Judenrein

Interessant concept van de Palestijnen onder de huidige leiding van Abbas. Deze meneer heeft tijdens een bijeenkomst van de Arabische liga maar weer eens duidelijk gemaakt dat Palestijnen geen interesse hebben in vrede. De basis, ja basis voor de gesprekken zijn de grenzen van 1967. Verder acht meneer het uitgesloten dat de Palestijnen Israël als Joodse Staat zullen erkennen, terwijl de "ambassadeur" voor de VN verkklaarde dat een een toekomstig Palestina Judenrein moest worden gemaakt. Net als Gaza zeg maar. The endgame van de Palestijnen is duidelijk. Een Judenarm Palestina van de rivier tot aan de zee. Niet democratisch, maar inderdrukkend. Geen wonder dat de Israëliërs steeds minder zin hebben in een Palestijnse Staat waarvan ze weten dat het een rupsje nooitgenoeg is. De vraag is wanneer de rest van de wereld het doortrapte spelletje van Abbas doorziet. Waarschijnlijk nooit.  Een "slachtofferrol is een slachtofferrol" en excuses worden er altijd gevonden de "Palestijnse Zaak" te vergoelijken.


Newt Gingrich had gelijk met zijn uitspraak dat de Palestijnen een verzonnen volk zijn. Na de Joodse Koninkrijken en sinds de diaspora is het land van Israël tot 1948 bezet geweest door verschillende machten. Ik kan mij niet heugen dat de "Palestijnen" van 1948 tot 1967 aanslagen hebben gepleegd in de "bezettende landen" Jordanië en Egypte, maar corrigeer mij als ik het mis heb.

Ik wil best wel een eind meegaan in het politiek correcte verhaal dat de Jordaanse en Egyptische bewoners een eigen "staat" willen. Gaza is dat al en de West Bank kan een oplossing voor gevonden worden, maar houd alstublieft op over Jeruzalem. Niet 1 keer in de heilige Koran genoemd en dat is toch echt de basis van de islam voor zover ik begrepen heb. Ramallah is een mooie hoofdstad. Israël trekt zich terug, geeft wat nederzettingen aan de Palestijnen die zij in hun opbouwdrift meteen zullen vernielen en belooft de Palestijen dat mocht er ook maar 1 raket op Israël worden afgevuurd de West Bank wordt veranderd in de spreekwoordelijke parkeerplaats. Probleem opgelost.