woensdag 22 februari 2012

Nucleaire onderhandelingen met Iran falen (weer)

Iran is een meester in het verdeel en heers spel. Het verdeelt het laffe Westen en heerst ondertussen op alle fronten. De sancties werken alleen in de ogen van Westerse leiders die er voor kiezen in lala-land te wonen, maar in de echte wereld gaat Iran gewoon zijn gang en gaat Iran gewoon door met het ontwikkelen van nucleaire wapens. De faalgesprekken van het internationale atoomagentschap (IAEA) tonen dat weer eens haarscherp aan. De IAEA stelt in een gezichtsreddende verklaring dat de gesprekken met Iran constructief zijn verlopen, maar dat er geen overkomst kon worden gesloten met Iran [sic].

De gesprekken met Iran faalden aan alle kanten. Het team werd toegang geweigerd tot een van de nucleaire installaties die juist in het vorige rapport als verdacht was aangemerkt.


"During both the first and second round of discussions, the agency team requested access to the military site at Parchin. Iran did not grant permission for this visit to take place," the Vienna-based IAEA said in a statement after the Feb 20-21 talks. 


 The IAEA named Parchin in a detailed report in November that lent independent weight to Western fears that Iran was working to develop an atomic bomb, an allegation Iranian officials reject.

"It is disappointing that Iran did not accept our request to visit Parchin. We engaged in a constructive spirit, but no agreement was reached," said IAEA Director General Yukiya Amano.


Afwachten hoe de de onbetrouwbare Westerse leiders dit nieuws gaan spinnen tot een positief verhaal en hoe ze in hun laffe gedrag Israël onder druk zetten wegens de Iraanse weigering een sleutellocatie te bezoeken.