donderdag 23 februari 2012

Kritiek Ashton en anderen op "nieuwe" nederzettingen voorbarig

Onder het mom veel geblaat weinig wol heeft Ashton van de EU zich weer eens negatief over Israël uitgelaten, daar waar Ashton muisstil is over landen als Iran en Syrië waar ook een en ander aan de hand is maar waar de "minister van buitenlandsezaken" liever voor wegkijkt bang voor de islamistische vijfde colonne die luidruchtig binnen de EU aanwezig is.

Ashton bekritiseerde de bouwplannen van 500 nieuwe wooneenheden in Shilo, een nederzetting in de West-Bank, wanneer je de hysterische Ashton beluistert krijg je het idee dat de bouw morgen kan beginnen. Niets is minder waar. Ieder bouwpreces in Israël duurt minimaal zes jaar.  Zo ook de zogenaamde bouw in Shilo.


Israel made no comment, but one official said off the record that the project is only in the “embryonic” phase and would require “multiple stages of authorizations,” including approval at the highest level, which would likely take years to complete.

De Pavloviaanse Ashton wordt bij het woord "Israël" automatisch hondsdol.  Begrijpend lezen is Ashton in ieder geval niet gegeven, net als het lezen van de Israëlische politiek vanuit een andere optiek dan haar zielige tunnelblik.