donderdag 16 februari 2012

Israëlische start-up ontwikkelt drijvend zonne-energie-eiland

Voor veel mensen is duurzaamheid on-sexy en een linkse hobby. Persoonlijk denk ik daar anders over. Duurzaamheid gaat over het welzijn van de mensheid in het algemeen en duurzaamheid gaat over het olie-onafhankelijker worden van onevenwichtige regimes die olie als wapen voor alles en nog wat inzetten.

Het probleem van duurzame energie-oplossingen is gebrek aan plaats, of de verstoring van het landschap.  Wanneer ik kijk naar Friesland of de Noordoostpolder dan zijn de windmolens die daar geplaatst zijn een doorn in het oog. Lelijker kunnen we het niet maken en vooruitgang kun je het niet noemen.

Een Israëlische start-up is in 2008 met een lumineus idee gekomen om drijvende zonne-energie eilanden te ontwikkelen.
Flexibel in grootte en vorm met het bijkomende voordeel dat wanneer geplaatst het de verdamping van water tegenhoudt en dat het water zorgt voor natuurlijke koeling.

Solaris Synergy is een bedrijf dat buiten het bestaande patroon heeft is gaan denken en alleen daarvoor al verdient het aandacht. We hebben maar een planeet en daar moeten, ja moeten we zuinig mee omspringen. Zeker met de huidige bevolkingsgroei zullen de aanwezige hulpbronnen sneller en sneller uitgeput raken.