woensdag 1 februari 2012

'Waarom is Geert Wilders geen vriend van Israël'

Geert met instapkeppel
Teruglopend van Ammunition Hill naar HaMoshava HaGermaniet liep ik langs Mamilla, het nieuwste winkelcentrum in Jeruzalem. Een mooi winkelcentrum net buiten de Jaffapoort.

Wanneer je in Israël rondloopt ben je nooit alleen. Er zijn mensen met een mening en mensen met vragen. Uit het niets verscheen er een West-Bank gekeppelde man met 3-dagen baard en tzitsis op zijn knieën. Hij schudde mijn hand en zei "baruch haba beHaaretz" (welkom in het land). Ik antwoorde hem netjes dat ik geen oleh (nieuwe inwoner) maar gewoon op visitie. Dat was geen probleem voor Aryeh. Hij vroeg waar ik woonde. Londen antwoordde ik, maar je hebt een accent, je bent geen Engelsman. Nope, ik kom uit Nederland. "Aha" was de allesbetekende uitspraak van Aryeh ik heb een vraag voor jou! Ik verwachtte niet anders. Shoot, zei ik...


"Waarom is Geert Wilders geen vriend meer van het Joodse Volk" was de vraag van Ayeh. Ik heb hem de hand geschud vervolgde hij ik dacht dat hij ons een warm hart toedroeg. Wat is er misgegaan? Waarom is Geert Wilders geen vriend meer van Israël, maar de vijand van mijn vijand oftwel een bondgenoot geworden? Ik kon hem gaan uitleggen dat binnen de PVV het Walt Disneyverhaal diep gaat en dat huilie met dieren hoog scoort binnen de Partij Voor de Vrijheid, ik zei dat niet tegen Aryeh. Mijn antwoord aan Aryeh was dat iemand die anti-Islam is niet automatisch een vriend is van het Joodse volk. Aryeh keek mij aan en zei "dat snap ik" waarop ik reageerde: dan heb jij je antwoord.