zaterdag 18 februari 2012

Haitham al-Haddad: Joden slopen in het Arabisch mag, want dan is het context

De haatsjeik der islamitische liefde houdt de gemoederen flink bezig na het gesprek tussen vier heren in de Balie. Een debat kon je het onmogelijk noemen. De heren interviewers waren slecht voorbereid en al-Haddad was dat wel. Soms werd er een beetje doorgevraagd, maar het mocht niet te agressief overkomen. De ontmanteling van de sjeik (is iedereen die haat predikt sjeik? Osama was er ook eentje) werd een lachertje. De reden waarom de totaalliberalen al-Haddad hadden uitgenodigd kwam dus niet uit de verf en zeker niet door de niet ter zake doende vraagstelling. Debat door debat was het zeker niet. al-Haddad regeerde soeverein. Albrecht, Bessems en Dibi zaten er bij als een stelletje onwetende schooljongens.


Dat bleek onder meer uit de vraag van Bessems over de oorlog van de islam tegen Joden. al-Haddad antwoorde dat zoiets gezien moest worden in de context van het Arabisch en dat het in een andere taal anders zou overkomen, dus dood de joden in het Arabisch klinkt anders dan dood de joden in het Engels, right.

De islamitische schriftgeleerde had zelf Joodse vrienden dus van antisemitisme kon er geen sprake zijn. Bessems had moeten weten dat antisemieten als al-Haddad altijd Joodse vrienden zal opvoeren om het gesprek monddood te maken. Hierin resulteerde hij voorlopig, tien Bessems er op terug kwam draaide de al-Haddad en beweerde plotseling dat het ging om Israël en zionisten. Daarmee weet al-Haddad zeker dat hij vanuit Nederland geen weerwoord hoeft te verwachten.  Bessems werkt bij de Pers waar ook ene Hulpas werkt, wanneer het woord Israël op de redactie van de Pers valt wordt het collectief schuimbekken. Bessems hield dan ook zijn mond, van de Dibi hoef je sowieso geen steun voor Israël te verwachten. Links en islamiet werkt niet echt in het voordeel van de Joodse Staat en Albecht, ach Albrecht, hij was onzichtbaar.