dinsdag 28 februari 2012

Deal van een miljard tussen Israël en Azerbeidzjaan

Sinds Turkije in al haar wijsheid heeft besloten Israël tot vijand te maken is Israël genoodzaakt nieuwe strategische partners te vinden. Door de agressie van Turkije en Iran in de regio is het vinden van nieuwe partners geen probleem voor de Joodse Staat. De banden met Griekenland, Cyprus en het islamitische Azerbeidzjaan zijn flink aangehaald en deze warme relatie zorgt ervoor dat Cyprus zich beschermt weet door Israël, daar waar de NATO het lafjes zal laten liggen om Turkije te appeasen.

Azerbeidzjaan is een andere nieuwe partner en een interessante voor Israël. Het ligt aan de noorgrens van Iran en ten zuiden van Rusland en is deze landen een doorn in het oog. De sjiieten in Teheran zien de soennieten in het noorden als een van de gezworen vijanden en in Moskou is er nog steeds veel oud zeer over de teloorgang van de CCCP.
Azerbeidzjaan is dan ook een doelwit voor vooralsnog verbale Russische agressie. De Azeri's zijn zich terdege bewust van de machtige vijanden ten noorden en ten zuiden van hun staat. Een van de kerntaken van een staat is de landsverdediging (dat is iets wat men in Nederland liever vergeet) Voor de landsverdediging heb je geavanceerde militaire platforms nodig en Israël is in staat die te leveren.

Israel yesterday confirmed deals worth £1 billion to sell drones, anti-aircraft and missile defence systems to Azerbaijan.


Dit tot chagrijn van de lachebekjes in Teheran

Iranian Ambassador to Yerevan Seyed Ali Saqqaeeyan warned of the Zionist regime's creeping infiltration into the South Caucasus region through its movements in Azerbaijan.


"The movements of the enemies of region in the Republic of Azerbaijan show the Zionists and aliens' creeping infiltration into the South Caucasus region," Saqqaeeyan said at Yerevan's state university on Tuesday.