vrijdag 10 februari 2012

De puinhoop die Syrië heet

Soennieten, sjiieten, alewieten, Koerden, Druzen en christenen, dat is de explosieve mix die Syrië heet en dat mengsel is ontploft. Of Assad de boel bij elkaar kan houden is nog steeds de vraag, hij heeft steun van een onwerkelijke alliantie. Rusland, Iran en Hezbollah. Deze partijen hebben allen hun eigen reden om de massamoordenaar Assad in het zadel te houden. Rusland, in verband met de wapenleveranties, Iran, om Israël te vernietigen, Hezbollah om Iran te helpen bij de vernietiging van Iran en omdat zonder Assad het logistieke apparaat tot stilstand komt. Hezbollah en de Iraanse revolutionaire Garde moorden rustig mee met het Syrische leger. Alles om Syrië binnen boord te houden in het grote plan de komst van de 12e imam te bespoedigen.


Wanneer de snode plannetjes van de lachebekjes Ahmadinejad en Nasrallahechter niet uitkomen zal de poep met volle kracht de Syrische ventilator raken en is pay back aan de orde van de dag. Homs zal dan dunnetjes worden overgedaan maar dan onder de Alewieten en iedereen die Assad heeft geholpen in het zadel te blijven.

Wat zijn de consequenties voor Israël? Veel en weinig tegelijkertijd. Veel in de zin dat de as Hezbollah-Syrië-Iran naar alle waarschijnlijkheid verdwijnt. (De Hamasratten hebben het zinkende Syrische schip voorlopig verlaten en zijn verhuisd naar Doha) maar weinig in de zin van vrede met een nieuw bewind in Damascus. Qua haat voor Israël is het "same old same old" Israël zal zijn Noordgrens beter in de gaten moeten houden in verband met een toename aan infiltratiepogingen van Al Qaede gelieerde groepen die met hun favoriete hobby "martelaartje" worden bezig zijn. Binnen Syrië zijn al Al Qaeda gelieerde groepen gesignaleerd die met eerste verkenningen bezig om in een toekomst hun basis aldaar te verstevigen.