dinsdag 21 februari 2012

De mars op Jeruzalem

Nee, niet de geplande mars van domlinks en haar islamistische trawanten.

Jonge soldaten voltooien slopende tocht naar Jeruzalem. Commandant: het is de voorbereiding voor een eventuele oorlog.

Honderden aspirant parachutisten van de lichting augustus 2011 hebben maandag een slopende 70 kilometer lange mars afgerond met als hoofdprijs de fel begeerde rode baret.

De para's in opleiding begonnen hun 24 uur durende mars op zondag, tijdens de mars kampten ze met de winterse omstandigheden van in en rond Jeruzalem.


Vanaf volgende week worden de soldaten operationeel binnen de onderdelen van het para-regiment.

De lange mars begon in de buurt van Bet Shemesh. De soldaten liepen onder meer door de grote moerassen tussen Bet Shemesh en Jeruzalem vóór het bereiken van de eindbestemming: Jeruzalem, Ammunition Hill. De troepen kreeg daar de rode baret tijdens een ceremonie uitgereikt in het bijzijn van familieleden.

"De mars was symbolische en misschien opwindend, maar het is een onderdeel van onze voorbereiding voor een eventuele oorlog er wordt dan ook niet gezongen. Iedereen marcheert in alle rust meldde luitenant-kolonel Guy Berger commandant opleidingen. Dit was zijn derde mars als commandant en zijn 10e sinds de toetreding tot de para's.

"Het vernieuwende aspect aan deze 70 km lange mars was dat elke soldaat uitrusting, munitie en wapens met een gewicht van 40% van zijn lichaamsgewicht meedroeg, dit als voorbereiding voor de lange "wandeling" naar vijandelijke doelen zei Berger.

Ongeveer 95% van de soldaten voltooide de mars. Het grootste deel van de mars was bergopwaarts, en tijdens de laatste 10 kilometer moest ieder peleton met brancards "gewonden" dragen.

"Het is altijd opwindend om naar marcherende soldaten te kijken die bergopwaarts naar Jeruzalem marheren in het tegenlicht van zonsopgang besluit Berger.

Bron: Ynet