donderdag 16 februari 2012

Ammunition Hill staat op het punt van sluiten

Ammunition Hill Memorial Site in Jeruzalem zal vanaf volgende week gesloten zijn voor bezoekers. De organisatoren dringen er bij de regering op aan meer meer geld vrij te maken.

Het management van de site beschuldigd het ministerie van Defensie ervan niet met genoeg fondsen over de brug te komen. Zij riep premier Binyamin Netanyahu aan een manier te vinden om de site open te vinden.


"Ze behandelen ons als we zijn gewoon een monument", aldus Menachem Landau. "We willen dat iedereen deze gedenkplaats weet te herinneren, dit is een erfgoed en levende geschiedenis"

Twee jaar geleden heeft de regering de organisatoren verteld om te stoppen met het vragen van entreegeld voor de site, en beloofde dat er een oplossing zou worden gevonden om de site zonder entreegeld draaiende te houden. Maar die oplossing is nooit verschenen aldus de managers.

Bij de persconferentie van donderdag waren oud-militairen aanwezig die gewond raakten in de gevechten bij Ammunition Hill, en kinderen van soldaten zijn gesneuveld in de strijd. De strijd om Ammunition Hill was een van de bloedigste veldslagen van de Zesdaagse Oorlog, en was een cruciale strijd in de overwinning van Israël over Jeruzalem.