donderdag 16 februari 2012

Al is de Palestijnse leugen nog zo snel.....

AFP
Jamal al-Dura, wiens 12-jarige zoon werd naar verluidt gedood in 2000 in een vuurgevecht tussen Israëlische en Palestijnse troepen in Gaza, had de Frans-Israëlische Dr Yehuda David aangeklaagd wegens smaad, en heeft verloren. David beweerde dat de littekens die Jamal al-Dura presenteerde als bewijs van Israëlische geweld in 2000 in werkelijkheid acht jaar eerder waren ontstaan ​​door het optreden van Hamas!

Een Frans-Israëlische arts beschuldigd van smaad door de vader van Mohammed al-Dura, de 12-jarige Palestijnse jongen die werd een symbool van de Tweede Intifada, toen hij zou zijn vermoord in 2000, heeft zijn beroep gewonnen en is vrijgesproken van alle aanklachten door het Franse Hof van Cassatie.


Aan het begin van de Palestijnse opstand in 2000, zond de Franse televisiezender France 2 een minuut durende clip uit van de jongen en zijn vader midden in een kruisvuur tussen Israëliërs en Palestijnen in het centrum van Gaza. De voice-over gaf aan dat de jongen werd gedood door Israëlische soldaten, maar een onderzoek later suggereerde dat Palestijns vuur hem had gedood. Weer anderen beweren dat het gehele evenement door Palestijnen in scene is gezet en dat de jongen geen haar werd gekrenkt. In een poging om zijn bewering te ondersteunen dat de Israëli's zijn zoon hadden gedood, presenteerde de vader van de jongen, Jamal al-Dura, kogelwonden, die volgens eigen zeggen waren opgelopen tijdens hetzelfde incident waarin zijn zoon werd gedood. Maar Dr Yehuda David weerlegde al-Dura's bewering en zegt dat hij zelf al-Dura in 1992 acht jaar voor het incident had behandeld, en dat al-Dura toen al met de littekens rondliep (naar verluidt als gevolg van een Hamas-aanval op hem inzake verdenkingen dat hij had samengewerkt met Israël).

Al-Dura klaagde David wegens smaad, en in 2011, een beval een rechtbank de arts om de Palestijnse 13.000 euro schadevergoeding betalen. Deze week, in hoger beroep, vernietigde de Franse Hoge Raad deze uitspraak en David op alle punten vrij