zondag 15 januari 2012

SP blij: aanval op Teheran is een aanval op Moskou

De vertrekkende Russische ambassadeur bij de NAVO Dmitry Rogozin heeft een duidelijke waarschuwing voor Israël en het Westen in petto:

Russia has given Iran its bear hug and warns Israel and the West that an attack on Tehran would be considered an attack on Moscow. The threat heightens the prospect of World War III in the event of a military strike on Iran. “Iran is our neighbor,” Russia's outgoing ambassador to NATO, Dmitry Rogozin, told reporters in Brussels. “And if Iran is involved in any military action, it’s a direct threat to our security.”
Daarmee geven de Russen onomwonden aan dat WWIII op de loer ligt mogen het Westen of Israël besluiten Iran een pak slaag te verkopen. President Obama is redelijk onder de indruk van de waarschuwing en heeft Israël gewaarschuwd Iran niet op eigen houtje aan te vallen.

Makkelijk praten voor Obama die het geen eerste verantwoordelijkheid vindt de Israëlische bevolking te beschermen, Netanyahu blijkt te zwichten voor de Amerikaanse druk en vertelt iedereen die het maar horen wil  dat de sancities werken. Diezelfde sancties doe door onder meer de Russen worden gesaboteerd. Als de nood aan de man is, is het voor Israël te hopen dat de regering Netanyahu zal doen wat het moet doen en dat is het met de grond gelijk maken van de paleizen en infrastructuur van de idioten die Iran regeren. Met de woede van de SP daar zal Israël dan maar mee moeten leren leven.