woensdag 18 januari 2012

Intern rapport bewijst: EU nu partij in MO conflict

De Engelse krant The Independent en de Israëlische krant Yediot Acharonot publiceerden vorige week artikelen over een EU rapport dat zware kritiek op de Israëlische politiek in ‘Area C’ op de West Bank zou bevatten.

Het zogenaamde C gebied wordt krachtens de Oslo akkoorden legaal door Israël beheert. Het EU rapport staat echter bol van de halve en hele onwaarheden en is slechts gebaseerd op pro Palestijnse bronnen waaronder de VN organisatie OCHA.Ontstemd


Een dag na de YNet/Independent publicaties berichtte The Jerusalem Post dat de Israëlische regering uitermate ontstemd was over de volstrekte eenzijdigheid van het rapport en over de nieuwe EU inmenging in Israëlische aangelegenheden.

Europese regeringen en politici, onder hen de Nederlandse oud minister van Buitenlandse Zaken Hans van den Broek, hebben het EU rapport inmiddels gebruikt om kritiek te leveren op Israël.

De YNET en Independent rapportage was uitsluitend gebaseerd op bronnen die inzage hadden gehad in het rapport.

Missing Peace heeft nu echter beslag weten te leggen op een kopie van het volledige rapport ( Area C and Palestinian state building) dat in juli vorig jaar werd geschreven.

Lees hier het hele artikel: http://missingpeace.eu/nl/2012/01/intern-rapport-bewijst-eu-nu-partij-in-midden-oosten-conflict/