woensdag 18 januari 2012

Europa mag Israël dankbaar zijn

De Israëlische minister-president Netanyahu is op bezoek in Nederland. Netanyahu zal Nederland bedanken voor de rol die het speelde bij de VN inzake de totstandkoming van een Palestijnse Staat. Een mooi gebaar van Netanyahu richting Nederland, lid van de Europese Unie en voor Israël steeds minder belangrijk. U leest het goed, de Europese Unie is voor Israël minder belangrijk.

Dat komt niet alleen door de pro-Palestijnse houding die door Ashton en haar kliek aan de dag wordt gelegd. Opmerkingen van Nick Clegg en de Franse commissie van buitenlandse zaken zorgen ervoor dat Israël zich afwendt van Europa. Het onbetrouwbare Europa is geen partner voor Israël. Het is vreemd dat Europa zich zo opstelt. Europa zou Israël op haar blote knieën moeten danken voor haar bestaan. Waarom? Heel eenvoudig. Israël haalt de hete kastanjes uit het vuur voor de laffe Europeanen.


Europa stelt en stelde militair nooit veel voor, de pacifistische gefeminiseerde inborst maakt Europa wars van wapengekletter en geweld. Nu de Amerikanen Europa militair de rug toekeren en hun blik op China richten zal de zwakte van Europa nog meer aan het licht komen. Europa geeft veel geld uit defensie maar weet door de historische onderlinge verdeeldheid komt er van een Europees defensiebeleid niets terecht (het laatste voorbeeld was de megafaal in Joegaslavië, zelfs de zogenaamde Europese voortrekkersrol in Libië was een Europese farce, zonder steun van de VS was die missie faliekant mislukt)

Het Europese falen blijkt uit de toenadering door  Cyprus. Cyprus en Israël werken militair nauw samen in de bescherming van de aardgasvelden. Het Turkije van Erdogan kijkt met jaloezie naar deze boringen en vinden dat het Turks gas is dat wordt aangeboord. Cyprus weet dat het inzake verdediging van de gasvelden niet hoeft te rekenen op laffe Europese landen die doodsbang zijn voor Turkije, Cyprus weet ook dat Israël zijn afspraken zal nakomen en daad bij woord zullen voegen in de verdediging van Cypruse tegen Turkse agressie. Een ander gebied waar Europa op militair gebied faalt is Iran. Het Verenigd Koninkrijk is het enige Europese land dat een scheepje naar de Golf stuurt, de rest van de Europese landen loopt het dun door de broek en doet stoer met sancties.  Het vuile werk in Iran zal worden opgeknapt door Israël en misschien door de VS. Ook hier zorgt Israël voor de defensie van Europa.

Het Europese antwoord op een eventuele aanval zal voorspelbaar zijn in haar lafheid. De eigen Europese islamistische achterban mag tenslotte niet te veel worden opgewonden, stel dat er als represaille een autootje in fik wordt gestoken in Den Haag. The horror.