dinsdag 15 november 2011

Mahmoud Ahmadinejad kan rustig achteroverleunen

In het altijd beschaafde Iran (zie foto) kan Mahmoud Ahmadinejad tevreden achteroverleunen met een glimlach op zijn gezicht. De wereld vindt het prima wanneer deze "oase van beschaving" nucleair gaat. De Russen, Chinezen en de Duitsers waren al tegen ingrijpen en bij die coalitie van onverschilligen hebben de Fransen zich aangemeld.  Nederland liet bij monde van Rosenthal weten geen enkele optie uit te sluiten en dat werd hem door de Euopese Chaimberlains niet in dank afgenomen. Hoe durfde Rosenthal over die optie na te denken, tenslotte zijn alleen de Joden in Israël het doelwit, dus who cares. De lafheid van Europa is weerzinwekkend en om te huilen. Obama probeert nog steeds, tegen beter weten in, coalities te smeden met Rusland en China tegen Iran, maar dat is een hopeloze race. De belangen van Rusland en China zijn niet de belangen van Israël, dat zij dus graag opofferen in ruil voor olie.

Ahmadinejad glimlacht ondertussen tevreden in Teheran en neemt alvast via zijn minister van Buitenlandse zaken een  voorschot op de toekomst.

Meanwhile, Iran is adopting a new line of public diplomacy aimed both at Europe and the United States. On Monday Salehi declared, "Strengthening the ties between Europe and Iran will be very helpful to Europe, since if Turkey joins the European Union, Iran will be a close neighbor of Europe's."

Europa houdt deze lijn dus ook aan. Beter een goede buur dan een verre vriend, waarbij de vriend het kind van de rekening is.