zondag 13 november 2011

Iran bang voor Israël

Het zijn "spannende" tijden in het Midden-Oosten, normaal gesproken zijn deze al spannend genoeg, maar door de Iraanse ambitie hoe dan ook kernwapens te verkrijgen in combinatie met een constante stroom aan verbaal geweld richting Israël met daarin de standaard "wens" de Joodse staat te vernietigen maakt deze tijd spannender dan anders.
De wereld heeft een tijdlang weggekeken voor deze Iraanse dreiging, maar met het laatste rapport van de IAEA is dat niet meer mogelijk. De zogenaamde wereldgemeenschap zal logischerwijs actie moeten ondernemen, de vraag is of zij het leg heeft. De tekenen zijn wederom niet veelbelovend en het lijkt erop dat de wereld een nucleair Iran zal accepteren. De wereld heeft die luxe, Israël daarentegen niet. Buiten het feit dat Iran niet zal twijfelen het nieuw verkregen wapen in te zetten tegen Israël is er ook afpersingsfactor die het bezit van een kernwapen mogelijk maakt. Iran heeft met een kernwapen het ideale wapen in handen de wereld te gijzelen om aan haar wensen te voldoen. Het kind van de rekening zal sowieso Israël zijn daar China en Rusland geen interesse hebben in het belang van Israël, de appeasers in Europa allang op hun rug liggen om zich door Iran te laten nemen en de USA met de huidige president niet bij machte is om de dreiging te stoppen.


Israël heeft dan ook geen andere keuze de Iraanse ambitie te neutraliseren. Over de vraag hoe en wanneer is aan de Israëlische regering. In Israël is de Iraanse dreiging het gesprek van de dag, niet verwonderlijk gezien de reële dreiging.

In Iran kijkt men dan ook met argusogen naar wat Israël gaat doen, men weet dat Israël onafhankelijk opereert wanneer het aankomt op bedreiging van de Joodse Staat. Het zal geen toestemming vragen aan de VS of zij alstublieft de levensbedreigende situatie mogen neutraliseren. De test van de Jericho-3 kwam op het goede moment en de Israëlische onderzeeërs kunnen overal voor de Iraanse kust liggen. Israël jan toeslaan wanneer zij wil en waar zij wil. Iran  weet dat en via propaganda probeert zij de Israëlische bevolking angst aan te jagen. Recentelijk met het bericht dat er 30.000 zelfmoordenaars klaar staan om de Israëlische grens te infiltreren, met behulp van Syrië, dat welwillend op het verzoek heeft gereageerd mee te werken aan een terreurcampagne tegen vrouwen en kinderen.

Verder toont Iran de laatste jaren wonderwapens die alles uit de lucht kunnen halen, van ballistische raketten tot kruisraketten. Iran is goed in maskirovka, de werkelijke waarde van deze wonderwapens valt te bezien. Wat het wel laat zien is de Iraanse angst voor Israël.

Die angst voor een zelfverzekerd Israël vindt men ook terug in de cijfers van het aantal Iraniërs met dubbel paspoort die in grote aantallen Iran ontvluchten, bang voor een Israëlische aanval om de Iraanse dreiging weg te nemen.
Iranians who are able to flee their country are doing so, fearing an Israeli attack, Voice of Israel state radio reported Sunday. Iranian business people who hold dual citizenship with passports from European nations are allegedly leaving in droves. In a radio interview, a Palestinian Authority business owner with strong ties in Iran reported that many Iranians fear a “major attack” by Israel that would cause “terrible damage,” especially in Tehran.
De Iraniërs die kunnen ontvluchten Iran. Het Iraanse regime straalt onzekerheid uit, wanneer het met zekerheid zou optreden zouden mensen blijven zitten waar zij zitten.