woensdag 23 november 2011

IDF zet in op anti-ontvoeringsmaatregelen


Na de vrijlating van Gilad Shalit en de stevige prijs die Israël daarvoor betaalde is er een toename in activiteit van terroristische organisaties om IDF-soldaten te ontvoeren. Het IDF neemt dan ook maatregelen om ontvoering door islamistische terroristen te voorkomen. Vanaf volgende maand zal de Israëlische Militaire Politie nep-ontvoeringen uitvoeren in gebieden waar daadwerkelijk dreiging is.
"We cannot allow for another kidnapping, so we must increase our efforts to prevent it," said Chief Military Police Officer, Brig. Gen. Meir Ohana. "There are many warnings of such an attempt, after Gilad Shalit's release the various terror organizations announced their attempts to abduct soldiers."
Soldaten die het wagen te liften zullen zwaar gestraft worden. Tenslotte lijkt liften zeker, maar het is een onverantwoord risico dat een IDF-soldaat neemt. Verdere maatregelen bestaan uit instructies voor nieuwe recruten om ontvoering te voorkomen en ongewapende IDF-militairen zullen worden uitgerust met pepperspray dat altijd gedragen dient te worden. Een goede zaak dat de IDF actief bezig is met de preventie tegen ontvoering. De vrijlating van Gilad Shalit was een morele overwinning na het trauma van zijn gijzeling. De prijs die voor de morele overwinning betaald is, is echter een hoge. Duizend vrijgelaten terroristen die geen berouw tonen is een te hoge prijs voor ieder land.