woensdag 16 november 2011

Frankrijk voert druk op nota bene Israël op!

Chris Moyles had op Radio One eens een briljante grap. In het gesprek dat hij had net collegae kwam een uitnodiging voor een fancy dress party. Het thema van de avond was Frans, waarop Moyles antwoordde dat hij niet ging, omdat hij niet wist als lafaard verkleed te gaan.

Dat is de kern van de Fransen. In de situatie in Iran hebben de Fransen zich aangesloten bij de coalitie van de onverschilligen. De Franse belangen worden niet gediend. Dat was anders in Libië waar het min of meer in de achtertuin van Frankrijk afspeelde. De Fransen bombardeerden er lustig op los en nevenschade werd voor lief genomen. Een burger meer of minder daar werd in Parijs niet over gemaald.

Voor Israël gelden er natuurlijk andere maatstaven. Bij een raketaanval afgelopen week op Israël voerde de IAF een zelfverdedigingsbombardement uit op infrastructuur van Hamas. Bij die aanval viel er een dode, een "politieagent" en raakten er mensen gewond Onder de gewonden was de Franse Consul in Gaza. Er werd niets over de aard van de verwondingen vertelt, maar aangezien de man een verklaring kon uitgeven zal het niet meer dan een schram geweest zijn. Toch achtte de Franse regering het waardig deze actie van zelfverdediging te bekritiseren. Hetzelfde Frankrijk dat onder Sarkozy Netanyahu weet te beledigen om vervolgens Israël een mes in de rug te steken wanneer het aankomt op de nucleaire storm die op zal steken boven Tel Aviv wanneer de Iraanse waanzinnigen over een bom beschikken.

Hier volgt de video over de aanval van Israël op Gaza nadat terroristen weer eens een raket op de Joodse Staat hadden afgevuurd.

Fransen: arroganter kunnen we ze niet maken, wel laffer.