zondag 27 november 2011

Een zaak van leven op dood – Israël vs.Iran

Terwijl in Europa het Iraanse dossier weer van de voorpagina’s is verdwenen, is er in Israël nog altijd sprake van een voortdurend publiek debat over de Iraanse dreiging.

De stroom van berichten die over Iran gepubliceerd worden is in omvang enorm toegenomen.
Iedere uitspraak van een Iraanse functionaris die betrekking heeft op het conflict met het Westen en Israël wordt breed uitgemeten in de Israëlische media. Artikelen over Iran worden het best bekeken op Israëlische nieuwssites.

Analyses
Daarnaast worden er analyses gepubliceerd over de militaire optie en de omvang van de Iraanse dreiging voor het Midden-Oosten.

Een van die analyses ‘ Clear and present danger’, werd geschreven door Hirsch Goodman in het boek ‘The Anatomy of Israel’s survival’, en verscheen op vrijdag 25 november jl. in The Jerusalem Post.
Hij schreef onder andere het volgende:
“ Maar Iran is voor Israël een probleem zoals voor geen ander (land). Geen ander land wordt in haar voortbestaan bedreigd door Iran en is in een positie waarin het onherstelbare schade zal lijden wanneer het aangevallen zal worden met nucleaire wapens. Degenen die sancties opleggen en door middel van diplomatie proberen het probleem op te lossen houden zich bezig met mondiale machtstrijd, niet met een leven op dood situatie. Voor Israël is er geen ‘foutenmarge’.
Lees het hele artikel hier: http://missingpeace.eu/nl/2011/11/een-zaak-van-leven-op-dood-israel-vs-iran/