woensdag 23 november 2011

Danny Ayalon: Israël zal Griekse olieboringen beschermen

Goed nieuws voor de Grieken, aangezien het niet op de NAVO hoeft te rekenen voor de verdediging van zijn proefboringen kan het wel rekenen op Israël wanneer het aankomt op het schoolpleingedrag van Erdogan en zijn handlangers.

 Turkije gedraagt zich als een jaloerse kleuter en wil profiteren van boringen die niet op het Turkse grondgebied plaatsvinden en waar de Turken nul Lira aan betaald hebben. Het enige dat Turkije dus kan dien is chanteren, dreigen en stampvoeten. Helaas voor Turkije zal Israël niet onder de indruk zijn, daar de Israël het gewend is om met schoolpleingedrag van anderen om te gaan. De reactie van Ayalon was dan ook een standvastige:

Asked at a news briefing Tuesday what Israel's reaction is to a threat by Turkey regarding drilling in Cyprus, Ayalon said, “If anyone tries to challenge these drillings, we will meet those challenges.” 

 Nu is Erdogan met zijn te grote ego gek genoeg om toch te proberen de Grieken en de Israëliërs te provoceren. De gevolgen zijn dan ook voor de rekening van deze islamist.