zondag 4 september 2011

Islamist Erdogan gebruikt Israël als kop van Jut

Erdogan deed een "andersommetje" verloor en legt voor zijn eigen falen de schuld bij Israël. Geen nieuw concept in het Midden-Oosten, Turkije sluit zich daarmee bij Arabische losers aan die het woord zelfkritiek nog steeds moeten opzoeken in het woordenboek.

Erdogan ziet zichzelf als de nieuwe stichter van Ottomaanse Rijk 2.0. En als toekomstig heerser van zijn kalifaat is het niet handig keer op keer gezicht te verliezen. Erdogan heeft dat echter zijn handelsmerk gemaakt, en iedere keer komt Tayyip gehavender uit de strijd. Om zijn frustratie te botvieren heeft Erdogan zijn eigen legertop gezuiverd van seculier denkende generaals en internationaal heeft hij Israël om zich op te richten.

We kunnen ons allemaal de door Turkije gesponsorde flotilla 1.0 nog wel herinneren. De gezellige samenzang "Joden te doden" voorspelde weinig goeds. 
Die voorspelling kwam uit. Negen Turkse terroristen lieten het leven en Turkije was en is woedend en eist van Israël dat het excuses maakt voor deze dode terroristen.
Israël weigert terecht. De VN heeft na onderzoek geconcludeerd dat Israël volgens internationaal recht heeft gehandeld en dat de blokkade van Gaza legaal is. Het rapport concludeert ook:
the Palmer Report was presented to UN Secretary-General Ban Ki-moon, based on a leak of the complete report that vindicated Israel’s blockade but faulted the IDF for unreasonable and excessive force, even though it acknowledged Israel Navy sailors came up against strong, pre-meditated resistance by those on board the Mavi Marmara on May 31, 2010.
Ok, daar zal Israël mee moeten leven. Je mag aan boord van een blokkadebreker gaan, je in elkaar laten meppen met ijzeren staven, overboord gegooid worden, maar je mag jezelf niet verdedigen. VN logica om Turkije niet al te hard af te vallen. 
Het Palmer rapport is niet lief voor de Turkse organisatoren:
"the report criticizes the flotilla organizers and says the decision to break the blockade was dangerous, lacked judgment and could lead to unnecessary escalation," he said.
Gegokt en verloren. Dat is ongeveer de conclusie van het Palmer rapport. En die conclusie is een klap in het gezicht van Erdogan. Hoe durft de VN de grootvizier te bekritiseren? Eerst gokte Erdogan op Syrië en Iran. Foute beslissing. Iran ligt niet lekker in de Arabische wereld en Syrië trekt zich geen moer aan wat Erdogan vindt. Europa wil Turkije niet al lidstaat, dus daar haalt Erdogan ook al geen winst. De enige manier om nu nog enigszins gezichtverlies te beperken is het aanpakken van Israël. Doet het goed in Iran, de Arabische landen en de bij de linker vleugel in Europa.
Erdogan wil aantonen dat hij het de baas is in het Midden-Oosten, daarvoor heeft hij de Israëlische ambassadeur naar huis geschopt, gaat hij een economische boycot tegen Israël instellen en wil hij het ICC misbruiken om zijn eigen ego te strelen.
De meest waanzinnige Groot-Turkije gedachte van deze islamist is: een "hulpkonvooi" te laten beschermen met Turkse marineschepen om hoe dan ook de legale blokkade te breken. Wanneer de grootheidswaanzinnige dat plan doorzet zullen er meer dan negen Turkse doden te begraven zijn.