vrijdag 19 augustus 2011

Terreuraanslagen in Israël, het hele verhaal

10 raketten op Israël afgevuurd na een gecoördineerde aanval door terroristen waarbij 8 Israëliërs werden gedood. Minimaal 7 gewonden bij raketaanvallen.

Minder dan een dag na de gecoördineerde terreuraanslagen waarbij acht Israëli's werden gedood, hebben Palestijnse terroristen aanvallen op Israël uitgevoerd met 10 Grad en Qasasm raketten. Deze werden vrijdagochtend afgevuurd op Ashkelon, Be'er Sheva en Kiryat Gat.

Het grootste deel van de raketten viel in open gebieden en leidde niet tot schade of letsel, maar een van de raketten raakte een synagoge Ashdod, waarbij zeven mensen gewond zijn geraakt, waarvan een ernstig. Meedere Qassam-raketten werden door het Iron-Dome systeem onderschept in de westelijke Negev.Grote hoeveelheden politie arriveerde op de locatie waar de raketten waren ingeslagen en staan stand-by voor het geval de terroristen nog meer raketten afvuren . Bewoners zijn opgeroepen om in de nabijheid van schuilkelders te blijven.

De Palestijnse raketaanvallen volgde een na een IAF aanval op de Gazastrook die kwam in reactie op de gecoördineerde terroristische aanvallen op Israël, die op donderdagmiddag plaatsvonden

IAF vliegtuigen vielen 's nachts zeven locaties in de Gazastrook aan. Een IDF woordvoerder meldde dat de doelen die werden bestookt terreurbases, een wapenopslagplaats en smokkeltunnels waren.

De aanval op Israël was gepland in de Gazastrook door de PRC (Popular Resistance Committees) en gepleegd door terroristen die vanuit Gaza via smokkeltunnels de Sinai infiltreerden. Ze reisden vervolgens zo'n 200 kilometer zuidelijk naar een deel van de grens tussen Egypte dat alleen wordt beschermd gescheurde prikkeldraad, ongeveer 15 kilometer ten noorden van Eilat.

Israëlische strijdkrachten doodden vijf van de terroristen, en Egyptische soldaten doodden er twee meer. Maar de IDF (Israel Defense Forces) schat dat 15 tot 20 terroristen deelnamen aan de acties, wat betekent dat de meeste ontsnapten.

De IDF gelooft dat het doel van de aanval was om een ​​Israëlische soldaat, of burger te ontvoeren. Het IDF had al het aantal toepen in het gebied opgevoerd na signalen dat er een aanval op stapel stond.
De aanval begon rond het middaguur, toen drie terroristen, gewapend met geweren, granaten en explosieven vanuit Egypte Israël infiltreerden. Over een lengte van 200 meter namen de terroristen posities in langs de snelweg naar Eilat (route 12) op een stuk weg die zeer dicht bij de grens loopt . Om 12.30 uur, openden zij het vuur op Egged Bus 392, verwondden zeven passagiers, De meeste van de gewonden waren soldaten die op weg waren naar hun basis.

Een paar minuten later kwamen er een lege bus en een aantal auto's aan. De terroristen openden wederom het vuur, en toen de bus stopte, rende een van de terroristen naar de bus en activeerde zijn explosieve gordel, waarbij hij zichzelf doodde en de chauffeur.

Bij de schietpartij werden vier inzittenden van een auto gedood (twee zussen en hun echtgenoten), plus de chauffeur van een andere auto.

Op dat moment, arriveerden de eerste soldaten in twee voertuigen. Een voertuig reed vol op een terrorist in waarbij deze werd gedood. Soldaten in het tweede voertuig het vuur opende op de tweede terrorist. Sergeant Majoor Moshe Naftali (22) uit Ofra, werd gedood in het daarop volgende vuurgevecht.

Extra politie en legereenheden verschenen vervolgens op het toneel en doodde de derde terrorist. Zij opende ook opende het vuur op twee andere terroristen die in dekking lagen aan de Egyptische kant van de grens.

Aanvalshelikopters betraden het strijdtoneel, en een terrorist vuurde een raket op een van de helikopters, maar miste.

De twee terroristen die in dekking in de Sinaï lagen werden gedood nadat politieagenten van Yamam, de speciale anti-terreur-eenheid, hen achtervolgden op Egyptisch grondgebied. De Israëlische anti-terreur-eenheid keerde daarna onmiddelijk terug naar Israël.

Terwijl dit allemaal gebeurde, vuurden terroristen mortieren op een civiele werkploeg die de omheining in de buurt aan het herstellen waren , maar veroorzaakte geen slachtoffers.

Het Egyptische leger meldde later dat het nog eens twee terroristen had gedood in de Sinaï. De IDF was tijdens de actie constant in contact met het Egyptische leger.
Na de mini-veldslag, ontdekte geniesoldaten van de IDF bermbommen die langs de kant van de weg waren begraven en bracht ze tot ontploffing.

Om ongeveer 18:45, tijdens een briefing door functionarissen van defensie voor verslaggevers over de eerdere aanslag, openden terroristen opnieuw opnieuw het vuur, dit keer op een Yamam-eenheid die patrouilleerden langs de grens met Egypte niet ver van de plaats van de oorspronkelijke aanval. Een politieman werd tijdens deze aanval gedood en een ander raakte gewond.

Deze aanval vond plaats nadat de Israëlische luchtmacht een terroristennest van de PRC aanviel, waarbij zes terroristen het leven lieten. Een van de dode is Kamel Nirab, het hoofd van de PRC. Een andere gedoden terrorist is Imad Hamed, de persoon die verantwoordelijk is voor de militaire activiteiten in de Gazastrook, Khaled Shaath, een vooraanstaand lid van PRC die betrokken was bij raketaanvallen op Israël, en Khaled Masri, die betrokken was bij de ontvoering soldaat Gilad Shalit in 2006. De Shin Bet veiligheidsdienst vermoedt dat Hamed,degene is die achter de terreuraanslag van donderdag in de buurt van Eilat zat.

In reactie op de luchtaanval, schoten Palestijnense terroristen twee Grad raketten afgevuurd op Ashkelon. Een landde in een open gebied bij de stad en veroorzaakte geen slachtoffers of schade. De andere leek op weg naar een dichtbevolkte wijk van de stad en werd neergeschoten door een Iron Dome anti-raket batterij, die daar juist weer was gestationeerd, als gevolg van een escalatie van de raketbeschietingen vanuit Gaza.

Twee andere raketten werden donderdagavond om ongeveer 22:00 afgevuurd op Ashkelon. De IDF bereidt zich voor op een verdere escalatie voor..

Die escalatie heeft zich alweer voorgedaan, maar deze keer waren het de Egyptenaren die aan het kortere eind van een terreuraanslag trokken. Een zelfmoordenaar blies zichzelf op in buurt van een groep Egyptische militairen aan de Israëlisch/Egyptische grens..

De Arabische lente heeft tot dusver alleen maar ellende voor Israël gebracht. Verbeterde raketten vinden hun weg vanuit Libië naar Gaza. De veiligheidssituatie in Sinai is ronduit verslechterd na het verdwijnen van Mubarak. De PRC heeft contacten met Hezbollah, dat er op duidt dat aanslagen in zuid-Israël zijn aangestuurd door Iran of Syrië die een escalatie van geweld goed kan gebruiken om de aandacht in eigen land af te leiden. Assad in Syrië en de Ayatollahs in Iran weten dat dode Joden geen wereldnieuws zijn, echter dode Palestijnen wel. daar maken zij dus handig gebruik van door de Palestijnen voor eigen gewin te gebruiken.