zaterdag 6 augustus 2011

Palestijnse Staat? Prima. Palestijns land? Laat mij niet lachen


Wanneer je een leugen lang genoeg herhaalt, zal die leugen voor waarheid worden aangenomen.
Dat is wat er gebeurd is met Israël. De waarheid wordt als leugen door de Israël-bashers geprojecteerd, genegeerd, omdat het niet uitkomt, of er worden afleidingsmethodieken en rookgordijnen gebruikt om de blik van de waarheid te vertroebelen. 

De waarheid is echt heel eenvoudig. Israël wil vrede en is bereid een Palestijnse Staat naast de Joods staat te accepteren. Die waarheid zal in de aanloop naar het uitroepen van een Palestijnse Staat niet worden genoemd en de leugen, op welke grond de Palestijnse Staat wordt gesticht zal weer worden uitverlicht en uitvergroot als waarheid die dus een leugen is.
Die leugen is een hardnekkige leugen en wordt door een meerderheid als waarheid voor zoete koek geslikt.
"De Israëlische bezetting van Palestijns land."
Onthoud deze term, want hij zal de komende tijd vaker voorbijkomen dan er dagen in een week zitten.
Er bestaat namelijk geen Palestijns land. Dat is vooral voor (extreem) links, islamisten, extreemrechts, Dries van Agt, Anja Meulenbelt, Harry van Bommel, Gretta Duisenberg en Martijn van Dam nauwelijks te bevatten, maar dat is dus de waarheid,
Er kan ook geen claim op Palestijns land zijn omdat er nooit een Palestijnse staat heeft bestaan, of vandaag de dag bestaat. De Palestijnen hadden ooit een kans in 1948 een eigen staat te stichten, maar naar goed Palestijns gebruik misten zij de gelegenheid om van de gelegenheid gebruik te maken. Vanaf 1948 doen de Palestijnen dan ook niet anders dan de wereld te vertellen hoe zielig ze zijn en hoe slecht Israël is. 
Met het vredesproces (eenzijdig en exclusief Israëlisch, omdat de Palestijnse Autoriteit alleen maar het woord "nee" gebruikt) wordt er dus getracht voor het eerst ooit een Palestijnse Staat te stichten. Bezette gebieden is dan ook een leuke soundbyte die door (extreem) links, islamisten  en extreemrechts gebruikt wordt om de Westelijke Jordaanoever mee aan te duiden maar de eigenlijke en juiste term is betwiste gebieden. De Palestijnen in de Westelijke Jordaanoever hebben zeker een recht daar te wonen, veel Palestijnse families vinden daar hun oorsprong en kunnen hun aanwezigheid generaties lang terugvoeren. De kortzichtige oplossing om de Palestijnen te deporteren naar Jordanië is dan ook een de meest slechte oplossing ooit. 
Vrede is belangrijk, zeker in een economisch slechte tijd. Israël is, net als veel andere landen, economisch afhankelijk van andere landen. Met duurzame vrede kan Israël defensiegelden vrijmaken en investeren in bijvoorbeeld het bouwen van huizen. De Palestijnen hebben baat bij vrede, omdat met vrede en samenwerking met Israël welvaart zal komen en het islamitisch fundamentalisme zal worden teruggedrongen naar controleerbare proporties. Waarom denkt u anders dat de terroristen van Hamas tegen duurzame vrede zijn. Hun machtsbasis is gebaseerd op onvrede en een situatie van oorlog met Israël.
Israël als Joodse Staat en Palestina als Staat kan werken als de islamisten en hun linkse aanhangers ophouden leugens te verspreiden over zogenaamde bezette gebieden en ophouden sprookjes te vertellen over een Palestijnse staat van de rivier tot aan de zee. Israël wil vrede en heeft dat reeds meerdere malen getracht te bereiken met solide vredesvoorstellen. De Palestijnse autoriteit, die in de eigen sprookjes en leugens is gaan geloven gaan nu de VN voor een kansloos plan dat vrede niet dichterbij zal brengen. Directe onderhandelingen zonder voorwaarden vooraf wel.  Waar mensen praten zwijgen de wapens.