maandag 29 augustus 2011

Acht gewonden na terreurdaad in Tel Aviv

Politie: Inwoner van Nablus steelt taxi, ramt door barrière, stapt uit, schreeuwt "Allah Akbar" en begint mensen neer te steken; politiemensen en bewakers onder de gewonden.

De politie deelde mede dat de 20 jarige inwoner van Nablus een taxi nam aan het begin van Salamehstraat, de taxi kaapte waarbij hij na een gevecht de taxischauffeur in de hand stak. De terrorist reed vervolgens een kilometer zuidwaarts naar de Haoman 17 nachtclub die ten tijde van de terreurdaad vol was met kinderen die het einde van de zomer vierde. Op het tijdstip van de terreurdaad waren de meeste tieners gelukkig binnen.


Na zijn terreurdaad werd de terrorist tegen de grond geworsteld en in hechtenis genomen. De terrorist werd naar het Wolfson Medisch Centrum gebracht voor behandeling, na behandeling werd hij aar een politiebureau gebracht ter ondervraging.

Een bron binnen de politie gaf aan dat de barrière een grotere terreurdaad heeft voorkomen. Het radiostation "Israel Radio" meldde dat de aanval erop gericht was zoveel mogelijk slachtoffers te maken onder de jongeren die aan het feesten waren.  Commissaris der politie Yochanan Danino wist maandagmorgen te vertellen dat er ongeveer 1000 tieners in de club aanwezig waren.