zaterdag 16 juli 2011

Hezbollah krijgt extragratis Scud-D raketten van Syrië


Lief hè van Assad. Deze mensenvriend heeft de padvindersclub van Hezbollah een deel van zijn Scud-D arsenaal gegeven. Deze raketjes (domlinks newspeak voor moordwapens) hebben een bereik van 1000 km tot 1300 km en een explosieve lading van 1000 kg. Assad is toch wel een beetje bang voor zijn hachje en heeft deze transfer bevolen om de terreurcapaciteit van Hezbollah op peil te houden. Met de overdracht van de raketten heeft Hezbollah de mogelijkheid heel Israël te terroriseren. 
De Scud-D is accuraat. Het ontploft binnen 10 meter van zijn aangewezen doel. Het is de eerste keer dat een terreurorganisatie de beschikking heeft over dit type strategische wapens.

Eerder gaven de Syriërs Hezbollah al Scud-B raketten. Toentertijd werd de levering wereldwijd in twijfel getrokken, omdat de onthulling gedaan werd door Israël, dus kon het niet waar zijn volgens meerdere regimes, domlinks en de links georiënteerde MSM. Via Wikileaks leerden we later dat de levering wel degelijk had plaatsgevonden. De stilte die daarna volgde van domlinks, meerdere regimes en de links georiënteerde MSM was oorverdovend. 
De Scud-D onthulling komt wederom van Israëlische bronnen, dus het automatische ontkennen zal dan ook wel weer plaatsvinden, steker nog, heeft al plaatsgevonden. Net als met de Scud-B leverantie, beweren de altijd waarheidgetrouwe Syrische diplomaten in Londen dat er geen overdracht heeft plaatsgevonden van Scud-D raketten.
Houd uw televisietoestel maar in de gaten de komende twee maanden. Er bestaat een redelijke kans dat Israël het bezit van deze strategisch raketten niet zal accepteren en dus volgens domlinks met buitenproportioneel geweld antwoorden. Dat is de term die domlinks altijd gebruikt bij het recht op Israëlische zelfverdediging. 
Dat er een aardige kans bestaat op een mooi bier- en borrelnootjesmoment de komende twee maanden is ook ingegeven door een interview van de voormalige hoge CIA functionaris Robert Baer. Deze meneer heeft 21 jaar van zijn leven in het Midden-Oosten doorgebracht, onder meer is Syrië en Libanon. Volgens de heer Baer bestaat er een gerede kans dat Israël Iran voor september van dit jaar gaat aanvallen. Volgens hem is het Pentagon voorbereid op een regionaal conflict, maar een uitgebedreide crisis zal het niet worden.
Die aanval op Iran zie ik niet zo snel gebeuren. Israël heeft te lang gewacht op de rest van de wereld, dat actie met de mondt belijdt, maar geen actie onderneemt. Iran heeft zijn nucleaire capaciteiten letterlijk ingegraven. Ik gok, qua eventueel conflict, op Hezbollah. Wanneer het Syrische regime verder gedestabiliseerd raakt, bestaat er een kans dat Hezbollah de aandacht af wil leiden door Israël aan te vallen, bij deze aanval zal Israël haar kans schoon zien om Hezbollah's raketcapaciteit te reduceren met hopelijk buitenproportioneel geweld.