donderdag 9 juni 2011

Steeds meer Palestijnen tegen onafhankelijkheidsverklaring in september

Een deel van de wereld heeft de staat Palestina al erkend, voornamelijk de islamitische landen en het katholieke Zuid-Amerika hebben een groot genoegen geschapen om deze niet bestaande Staat te erkennen. Ook binnen Europa gaan er steeds meer stemmen op het zogenaamde Palestina te erkennen. Deze voorkeur komt over het algemeen voor bij links, en niet omdat ze een voorstander zijn van Palestijnen, maar wel omdat ze Israël haten. Alle excuces, leugens en halve waarheden worden uit de kast gehaald de Palestijnse Staat legitiem te maken.


Aangemoedigd door deze steun vonden ook de Palestijnen het een goed idee hun onafhankelijkheid in september officieus te laten aankondigen in de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Nu is er een probleem en die is dat de resoluties, aangenomen door de Algemene Vergadering niet bindend zijn, dus de fopresolutie van VN ook niet. Sta je daar met een Staat die geen Staat is. Wanneer de resolutie naar de Veiligheidsraad gaat, zal de VS een veto uitspreken. De Amerikaanse president Obama is een voorstander van een tweestatenoplossing met de voorwaarde, dat de Palestijnen Israël als Joodse Staat erkennen. Zoals ik al eerder heb betoogd is daar niets mis mee, omdat er ook, officieel, islamitische staten zijn. Onwetenden die dan het woord Apartheid gaan schreeuwen zijn zoals gewoonlijk niet geschoold of hebben zich niet geïnformeerd. Links populisme zeg maar. 
Abbas wil hoe dan ook in september de verklaring binnenslepen. Hoge functionarissen binnen Fatah echter zijn het oneens met Abbas. Waarom treden deze Palestijnen langzaam maar zeker terug op hun schreden? Omdat zij begrijpen dat het Israël zal beschadigen, maar dat het de Palestijnen niet helpt. Dus zij niet bevreesd. Het gaat hen niet om vrede en wanneer het Israël beschadigd zullen zij hard juichen, echter wanneer het de Palestijnen niet helpt, dan schiet je niet veel op met een onafhankelijkheidsverklaring.
Het helpt de Palestijnen niet, omdat het Amerikaanse congres iedere hulp aan de nieuwe staat zal tegenhouden. De Palestijnen weten dat beloofde hulp van Islamitische landen te allen tijden holle retoriek is, leuk voor eigen publiek en leuk om de haat tegen Joden op te zwepen, maar het brengt geen brood op de plank. De linkse broeders in de wereld zijn ook niet echt scheutig met geld en het gratis geld van de EU is niet en nooit genoeg voor de hulpverslaafde Palestijnen. De enigen die het verschil kunnen uitmaken zijn die verachterlijke kuffar in de Verenigde Staten. Met andere woorden: de Palestijnen huilden bij de dood van Osama, maar nemen met hetzelfde gemak de Yankee dollar aan. 
Een andere angst die deze Palestijnen hebben is, dat met de onafhankelijkheidsverklaring het sprookje van de terugkeer van de baan is, evenals de opdeling van Jeruzalem. Daarnaast is met een onafhankelijkheidsverklaring het wapen van de intifada uit eigen handen weggeslagen. De enige tegen wie de rellende Plaestijnse jongeren zich kunnen keren is dan de eigen Palestijnse leiders. Dan heeft de Palestijnse regering sneller een "arabische lente" dan dat zich zouden wensen.