dinsdag 14 juni 2011

Eén miljoen dollar Joodse hulp voor hoorapparaten duizend Palestijnen


Het Sheba Medical Center en de organisatie Artsen voor Mensenrechten werken samen met de Amerikaanse Starkey Foundation en bezorgen voor één miljoen dollar hoorapparaten aan behoeftige Palestijnen. (Een videoverslag kan u bekijken op de website van Ynet)
Zo’n duizend Palestijnen ontvingen recent een paar hoorapparaten bij een humanitair project dat werd georganiseerd door de Amerikaanse vrienden van het Sheba Medical Center, de Starkey Hearing Foundation en de Israëlische afdeling van de organisatie Artsen voor Mensenrechten.

Onder toezicht van dr. Rafi Walden, afgevaardigd directeur van het Sheba Medical Center en tevens lid van Artsen voor Mensenrechten, werd een driedaagse humanitaire missie op touw gezet naar de stad Tulkarm op de Westbank.  Het team bestond uit twintig artsen, studenten geneeskunde en een logopedist.
Zij voerden hoortesten uit en voor de patiënten die het nodig hadden werden de individuele maten van de gehooringangen opgemeten.  De hoorapparaten, goed voor 1 miljoen dollar en gefinancierd door de Starkey Hearing Foundation uit Amerika werden twee maand later geleverd.
Lees verder