zondag 19 juni 2011

De Palestijnse eenheid die maar niet wil komen


Naar de buitenwereld toe doe de Palestijnen er alles aan om eenheid uit te stralen. Dit om de langverwachte foponafhankelijkheid te creëren in september wanneer de Palestijnen een soort van niet officiële Staat willen afkondigen of zoiets. Linkse organisaties en islamitische landen staan hen met raad en daad bij als veel beloftes en haatflotittla's, maar de werkelijkheid is dat de Palestijnen ouderwets verdeeld zijn over ongeveer alles wat je kunt verzinnen, "goede zaak" dat de Joden er zijn om de schuld te geven van alles wat er mis gaat in hun bestaan anders waren de onderlinge moordpartijen niet te overzien geweest. Wanneer je erover nadenkt, mogen de Palestijnen Israël eeuwig dankbaar zijn voor hun bestaan en het feit dat zij, ongewild, als scheidsrechter optreedt tussen beiden partijen.

De onenigheid tussen Hamas en Fatah kwam op zondag weer eens tot uiting, omdat zij het niet eens kunnen worden wie de volgende minister-president van de Palestijnen moet worden. Fatah staat erop dat de huidige minister-president Salam Fayyad blijft zitten waar hij zit, terwijl Hamas eist dat er een nieuwe minister-president komt, omdat zijn nooit en te nimmer willen en kunnen samenwerken met Fayyad omdat zij Fayyad zien als "politiek figuur" terwijl Fayyad onafhankelijk is. Fayyad, een econoom geschoold in de VS, ligt goed in Europa, de VS en Israël. Misschien is dat de flessenhals voor de terroristen van Hamas, stel je voor dat hij vrede sluit met Israël waar Hamas zich aan moet houden. Dat kan natuurlijk niet. Hamas is de gedoger in de Palestijnse regering. Afgekeken van Hezbollah. Hamas neemt dus geen verantwoordelijkheid, maar oefent wel invloed uit op de besluitvorming. Slim van Hamas, daarmee kan het de Palestijnse bevolking bewijzen dat zij Joden haten én Israël willen vernietigen, kan het sterker worden en Fatah verzwakken.
De enige Palestijnse eenheid waar Hamas op uit is, is een absolute meerderheid zodat zij hun plan kunnen uitvoeren Israël van de kaart te vegen.