dinsdag 11 januari 2011

In Israël telt ieder mensenleven

Het leven kan soms heel mooi zijn. Neem een niet geïdentificeerde Arabische prinses uit één van de Golfstaten. Deze vrouw had een levensreddende operatie nodig, In haar thuisland was zij al opgegeven, maar haar art, een Druze, gaf aan dat er een land was waar zij haar waarschijnlijk konden helpen. Via het Druzische parlementslid Ayoub Kara (Likoed)werd er geregeld dat deze prinses via Cyprus Israël binnen zou komen waar zij vervolgens zou worden geopereerd. Die operatie is geslaagd en de prinses is ondertussen weer naar huis. Van doodsangst naar levensvreugde met één operatie uitgevoerd in een land dat niet erkend wordt en als vijand wordt gezien. Hoe jammer is het dat Arabische landen Israël niet erkennen. Het leven zou zoveel mooier en simpeler kunnen zijn. De levensreddende operatie voor deze mevrouw zou gemeengoed kunnen zijn voor vele zieken in diezelfde Arabische wereld.

Israël is wereldwijd een van de meest geavenceerde landen wanneer het aankomt op medische zorg. Dit in combinatie met de Joodse inslag dat ieder mensenleven telt, maakt het tot een van de landen waar echt alles wordt gedaan een mensenleven te redden. Dit in tegenstrijd tot vele buurlanden waar het opofferen van mensenlevens wordt gezien als het hoogst mogelijk haalbare.

Laten we hopen dat met het redden van één mensenleven in ieder geval een deel van de Arabische wereld zal inzien dat hoop en redding ingrediënten zijn die een toekomst positief kunnen bepalen.