dinsdag 11 januari 2011

In Israël telt ieder mensenleven, veilgheidsmaatregelen

Veiligheid is een groot goed in Israël. Ieder mensenleven telt en het maakt niet uit welke religie men aanhangt. Jood, Moslim, Christen, Druus iedereen zal beschermt worden door de IDF. Aan de andere kant zijn er mensen die er alles aan zullen doen het leven te onteren. Deze mensen wonen over het algemeen in de West-Bank en in de Gazastrook. Beter bekend als terroristen. Daar er terroristen zijn heeft Israël in de West-Bank controleposten opgezet om terroristen geen kans te geven hun verderfelijke plannen uit te voeren. Dat de goeden hier onder de kwaden lijden is een gegeven, een gegeven waar niemand trots op is, maar wel een gegeven die helaas noodzakelijk is. Laten we het heel duidelijk houden.
Zonder terreur geen hek en zonder terreur geen controleposten. Dat de wachttijden lang kunnen zijn bij de controleposten is een feit. De IDF heeft nu echter iets uitgevonden de wachttijden te verkorten.

Maak kennis met de A-Drive. Een radiografisch bestuurd voertuig, uitgerust met 5 camera's die een 360graden beeld kan geven van onder de auto. Het voertuig rijdt onder de te controleren auto door en geeft real-time de beelden door aan iemand achter de monitoren:
the A-Drive, a miniature, remote-controlled car assisting with security checks on vehicles, was put into use in battalions operating crossings. And this new device may be what stops the next terrorist attack. The new robot is crash-resistant and is connected to five small cameras which photograph the underside of vehicles coming to the crossings. This allows for a full 360 degree check of the vehicles. The toy car can examine every point of a vehicle and alerts forces in case of suspicious movement.

Het is nooit een pretje onderwerp van controle te zijn, maar een mensenleven telt en veiligheidsmaatregelen helpen dat te waarborgen.