donderdag 20 januari 2011

Goed nieuws: ontwikkelingshulp aan Palestijnen gehalveerd

'krot' in "derde wereldland Palestina"
Goed nieuws voor de belastingbetaler waar ook ter wereld. De Palestijnse heilige geldkoe is minder heilig gebleken dan verwacht. Dit, natuurlijk, tot grote teleurstelling van de VN:

The UN was only able to fund 52 percent of the humanitarian aid it wanted to provide to Palestinians in the West Bank and Gaza in 2010, according to statistics it released on Wednesday at a press conference in Jerusalem . Maxwell Gaylard, UN humanitarian coordinator for the occupied Palestinian territories, told reporters that the global economic crisis as well as events in Pakistan and Haiti had contributed to the “disappointing figures” in 2010.

His office noted that some of the projects such as those for education, agriculture and sanitation were not perceived by donors as emergency items.


De gemiddelde linkse lezer zal waarschijnlijk denken "wat een ramp" Ik zeg: wat een zegen! Een zegen omwille van meerdere redenen. Ten eerste wegens het tranentrekkende taalgebruik als onderwijs, landbouw enz. De onderwijsdoctrine in de Palestijnse Gebieden is bekend: 1+1= ik haat een Jood. 1+2= ik haat een Jood etc. Zolang dat niet grondig is hervormd mag er geen cent naartoe dus het gebrek aan fondsen is een mooie tussenoplossing.

Een andere belangrijke beweegreden is het gebrek aan solidariteit door de Arabische broeders. Dat is meer dan bekend, maar het wordt hier weer eens pijnlijk duidelijk gemaakt. Met de mond solidariteit belijden, maar met de hand op de knip. Veder is het een gegeven dat de corruptie zo onvoorstelbaar groot is dat 1/10 van ontwikkelingshulp voldoende zou zijn wanneer dat voor de verandering niet in de zakken van de corrupte Palestijnse leiders zou verdwijnen, maar 1 op 1 bij de bevolking terecht zou komen. 

Last but not least. Als de Palestijnen hun energie zouden steken in opbouw in plaats van terreur zou er ueberhaupt geen hulp nodig zijn. Zouden de gebieden meer en meer bloeien en zal de kans op vrede toenemen.


Al met al is het gebrek aan hulp een zegen. Met een beetje geluk zullen de hulpverslaafde Palestijnen ontwennen en initiatief ontplooien iets van hun leven te maken. En geachte linkse lezers dat heeft niets met Israël te maken.