woensdag 8 december 2010

Shock horror: Abbas zegt dat vredesproces in een crisis verkeertLachen met Mahmoud Abbas. Na 23.000 keer nee te hebben gezegd tegen van alles en nog wat ook maar in de buurt van vrede komt, huilt Mahmoud nu krokodillentranen. Waarom deze keer het theater van de lach? De Amerikanen hebben de eis voor een bouwstop laten vallen. Dat past niet in de plannen van Abbas die als "betrouwbare" partner een Palestijnse staat wil van de rivier tot aan de zee. Huilen dus, en hard. Abbas weet dat hij zijn zin toch wel weer krijgt. Het verwende Palestijnse kind krijgt dat tenslotte altijd, maar wel als de redelijke ouder (Israël) voor de zoveelste keer heeft toegegeven aan de onredelijke eisen van het verwende kind.


„Er is geen twijfel dat er een crisis is”, aldus Abbas. Hij hoopt dat de Europese Unie zich met het vredesproces gaat bemoeien.

De Verenigde Staten maakten dinsdag bekend niet langer bij Israël aan te dringen op een bouwstop. De Palestijnen stellen als voorwaarde voor hervatting van het vredesoverleg een bevriezing van de bouwactiviteiten in de nederzettingen

Je leest een paar zaken in de statement van Abbas. Hij krijgt zijn zin niet, dus gaat hij naar de Europeanen, waarvan hij weet dat hij alles kan krijgen. Je kan ook lezen wat Abbas voor het gemak even vergeet te melden. Bij de eerste bevriezing lag er het dringende Amerikaanse verzoek Israël als Joodse staat te erkennen. Nooit iets van de vernomen en of over gehoord van Abbas en en zijn handlangers. Maar niet getreurd vrienden ook hier is het allemaal de schuld van Israël.