vrijdag 10 december 2010

Jordanië is PalestinaVolgens de kaart uit 1922 heeft Geert Wilders inderdaad gelijk met zijn uitspraak, Maar ik heb wel gelijk; Jordanië is Palestina Wanneer die kaart als realiteit was aangenomen was het leven nu een stuk makkelijker geweest. Helaas is de realiteit een andere.

Wat ook realiteit is, is dat de regering overal moet uitleggen wat de gedoogconstructie nu precies inhoudt. In Nederland zou je zeggen dat in ieder geval de politici het wel weten. Helaas niet is minder waar. De PvdA weet nog steeds niet wat gedogen nu precies inhoudt en blijft de regering lastig vallen met vragen die al 435 keer zijn beantwoord:


PvdA-Kamerlid Frans Timmermans sprak in het overleg van „hersenspinsels en idiote ideeën” en riep de minister op „om onzin onzin” te noemen.

Timmermans wil waarschijnlijk niet begrijpen dat de regering niet verantwoordelijk is voor de uitspraken van de PVV. Dat is het mooie van democratie, dat er vrijheid van meningsuiting bestaat. Tenminste dat hoop ik dan maar na de uitspraak van Timmermans kan je daaraan gaan twijfelen.

Een andere realiteit is dat Nederland in het buitenland moet uitleggen wat gedogen inhoudt. Dat bevreemd mij ook. Waarom eigenlijk? Als de buitenlanden het zo graag willen weten kunnen diezelfde buitenlanden zich toch in de materie verdiepen?

Behalve in Jordanië heeft Buitenlandse Zaken ook in landen als Turkije uitgelegd wat de gedoogconstructie met de PVV betekent en waar de coalitiepartijen VVD en CDA voor staan. „We zijn pro-actief in dit soort aangelegenheden. Wij leggen ontspannen en standvastig uit hoe de zaak in Nederland in elkaar zit. Als je dat helder uitlegt, dan is de reactie er een van geruststelling en duidelijkheid”, zei Rosenthal.

Lief natuurlijk van Rosenthal, maar als het bevriende naties zijn dan kan het geen probleem zijn, toch?