vrijdag 10 december 2010

Het geluid van stilte is misleidend in het Midden-Oosten


De relatieve stilte in het Midden-Oosten is misleidend. Dat er in bijvoorbeeld in Nederland geen aandacht wordt gegeven aan kassam's, mortiergranaten en IED's betekent niet dat het stil is. Aan de Gazaanse grens zijn er dagelijks incidenten te melden. Infiltratiepogingen  zijn aan de orde van de dag. En afgelopen week werd een Israelische tank op Israelisch grondgebied ernstig beschadigd door een anti-tank granaat afgevuurd door terroristen vanuit Gaza.

Dit houdt simpelweg in dat de terroristen hun wapenarsenaal hebben ge-upgraded. Anti-tank wapens waren aanwezig in Gaza maar niet geavanceerd genoeg een Merkava te beschadigen. Dat is dus duidelijk veranderd. Het is een stap in de voorbereiding van een nieuwe oorlog die Hamas en zijn terroristentuig voorbereiden.

In het noorden is het niet veel beter. Via de beruchte wiki cables is bekend dat Syrië wel degelijk scuds aan Hezbollah heeft geleverd.

De opbouw gaat gestaag door en de veenbrand woedt verder. De stilte is misleidend en bij vrede met de Palestijnen zou de situatie exact hetzelfde zijn.