vrijdag 3 december 2010

Brand toont aan: Israël niet voorbereidt op ramp


Een juiste conclusie in Haaretz door Aluf Ben. Ben concludeert terecht dat Israël niet opgewassen is tegen een ramp op grote schaal. Er is geen coordinatie en chaos heerst over de hele linie. Stel dat Iran op grote schaal had aangevallen dan was de ramp niet te overzien geweest. De Israëlische regering beloofde beterschap na de de tweede Libanon oorlog:
After the Second Lebanon War, which exposed how pathetic the civil defense system was, reports were written, exercises were held, but everything broke down under the stress of a real emergency on the Carmel range − an area that already experienced the trauma of Hezbollah missiles.
Het is een uitermate slechte zaak dat juist Israël niet heeft geleerd van de fouten gemaakt in het verleden. Deze ramp met meer dan 40 doden is een tragedie. Laten we hopen dat er nu eindelijk snel actie wordt ondernomen en niet dat het verzandt in een ordinaire schelpartij waarbij de één naar de ander wijst en er uiteindelijk niets gebeurt. Dat kan Israël zich niet veroorloven.