dinsdag 16 november 2010

Sarah Palin. Een macht om rekening mee te houden
Prematuur nu al over Sarah Palin te schrijven? Nee. Palin heeft voor een mini-revolutie binnen de Amerikaanse politiek gezorgd. De door haar gesteunde T(axed) E(nough) A(lready) beweging heeft zich plek in de Republikeinse partij genesteld en is niet meer weg te denken binnen het Amerikaanse politieke landschap. De kans is dan ook groot dat Sarah Palin zich in 2012 presidentskandidaat zal stellen als tegenhanger van Obama.
Dat is goed nieuws voor Israël. Alleen al door de kadidatuur van Palin zal Obama zijn zwalkende wortel en stok beleid ten aanzien van Israël moeten wijzigen. De ene keer gebruikt Obama zalvende woorden Israël de hemel in te prijzen, de andere keer gebruikt hij onterechte kritiek Israël de grond in te boren, dit ten faveure van de islamitische landen. Al met al een beleid dat meer verwarring sticht dan dat het éénheid brengt of oplossingen. Palin geeft een voorzetje in haar beleid ten aanzien van de Joodse staat door middel van een open brief aan de nieuwe Repblikeinse afgevaardigden:
You can stand with allies like Israel, not criticize them. You can let the President know what you believe – Jerusalem is the capital of Israel, not a settlement.
Duidelijke taal van Sarah Palin, de meest invloedrijke vrouw in de Amerikaanse politiek. Een macht om rekening mee te houden.