woensdag 3 november 2010

Onduidelijkheid kan de Navo de kop kosten

 Artikel dat niet direct aan Israel is gerelateerd, maar het onderwerp kan wel grote gevolgen hebben voor de veiligheid van de Joodse Staat.

Vroeger, ja vroeger, was het leven duidelijk. Om 6 uur ging je eten. Aardappelen, groenten en een stukje vlees. Daarna ging de TV nog even aan en tijdens het journaal werd het weer eens duidelijk dat die vuige communisten onze vijand was. Niet gevreesd, we hadden de NAVO met daarin de Amerikanen en bij communistisch geweld zou ons leger te Seedorf de commies vertragen en de Amerikanen kwamen via Rotterdam ons vege lijf redden. Makkelijker kon het eenvoudigweg niet.

Helaas strooiden de communisten roet in het eten en kreeg het westen in plaats van één vijandbeeld meerdere vijandbeelden te verduren. Tot op de dag van vandaag heeft NAVO problemen hierop te anticiperen laat staan de probleemlanden te benoemen, dit om de vijandige landen of NAVO-gelieerden niet tegen de schenen te schoppen.De New York Times vroeg de secretaris-generaal van de NAVO de heer Rasmussen de vijand te benoemen. Lastig, lastig:
More than 30 countries in the world have missile technology, and some of them can hit targets in allied territory,” he said.
Hij had natuurlijk Iran moeten noemen en Noord-Korea, maar door allerlei politiek correcte onduidelijke afspraken deed Rasmussen dat niet. Hij wil Obama met zijn Cairo-moslims-zijn-lief speech niet schofferen. Turkije gaat huilen wanneer je beschuldigend naar Iran kijkt en Rasmussen zelf is een Deen, dus per definitie verdacht. Volgens Rasmussen zelf that is. Rasmussen had ook Rusland kunnen noemen,dat in naam niet communistisch meer is, maar imperialistisch is het nog zeker. Op de vraag waarom de NAVO niet sterker had gereageerd op een cyberattack op Estland door Rusland gaf Rasmussen wederom een ontwijkend antwoord:
...said that Moscow’s involvement was never fully proved.“The problem is that attacks from cyberspace can be very difficult to trace,” he said. “So we have to develop a capacity to protect our societies across the board.”
De Navo is in ieder geval duidelijk in haar onduidelijkheid. Dodelijk voor een militaire organisatie.