woensdag 10 november 2010

Jeruzalem, steen des aanstoots


Soms is het Oude Testament actueler dan je voor mogelijk houdt. Neem onderstaande quote over Jeruzalem gebezigd door de profeet Zachariah. Slimme man met een vooruitziende blik:
En het zal geschieden op die dag dat ik zal Jeruzalem zal maken tot een steen des aanstoots voor alle volken; Iedereen die het wil veranderen zullen zich verwonden en alle volkeren op de aarde zullen zich ermee bemoeien.
Met andere woorden niet mee bemoeien of je krijgt een pak slaag. maar zoals gewoonlijk denkt de mensheid het weer eens beter te weten. Binyamin Netanyahu de Minister President van Israël heeft terecht verklaart dat Jeruzalem geen nederzetting is. Die term voor de hoofdstad van de Joodse staat is de laatste tijd erg in bij islamisten en "progressieve intellectuelen". Jeruzalem is een stad en zoals iedere stad moet het zich uitbreiden door een groeiende bevolking. Aangezien islamisten met progressieve intellectuelen en hun handlangers de VN, EU en Obama een hekel hebben aan vervelende uitbreidende Joodse gezinnen hebben deze ongelukkigen ervoor gekozen de uitbreiding van Jeruzalem te veroordelen. Houdt u even voor ogen dat Jeruzalem ten tijde van Trans Jordanië een stoffige provinciestad was. Voor een paspoort moesten de inwoners van Jeruzalem naar Amman om dat te regelen en geen moslim die er naar kraaide. Sinds 1967 is dat een ander verhaal en doen alle boze moslims met in hun kielzog de dhimmies heel hard huilie en zijn Joden zionisten die één en ander bezetten of iets dergelijks in hun verknipte gedachte.

Netanyahu heeft dus ook terecht aangekondigd 1300+ huizen te gaan bouwen in Joodse wijken in Jeruzalem. Die aankondiging dus heeft hem de woede van de internationale gemeenschap op de als gehaald. Want stel je voor dat je wat opbouwt en niet afbreekt, iets waar de Palestijnen meester in zijn. Daar hoor je de internationale gemeenschap nooit over.