maandag 15 november 2010

Israelische veiligheidshek redt levens tegen terrorismeZij die claimen dat Israel geen recht heeft een veiligheidsbarriere te bouwen, ontzeggen dit land zijn fundamentele recht op zelfverdediging.

Bron: www.cidi.nl
Op 3 december 2003 werd de 30 jarige Palestijn, Munir Ravia op de Westelijke Jordaanoever gearresteerd, terwijl hij op weg was een aanslag te plegen op de middelbare school van het Israelische plaatsje Yokneam. Ravia, was vanuit Jenin op de Westelijke Jordaanoever vertrokken, maar werd door een tip op het laatste moment door Israelische veiligheidstroepen gearresteerd. Als het Israelische veiligheidshek er niet geweest zou zijn, had hij zijn doel bereikt.
Door het hek (dat voor ca 10% uit een muur bestaat) werd de Fatah strijder gedwongen naar het noorden van de Westelijke Jordaanoever te reizen, waar een stuk gebied lag dat nog niet afgesloten is. Dat bood de Israelische veiligheidstroepen precies genoeg tijd om Ravia in zijn nek te grijpen, toen hij in de moskee zijn laatste gebed aan het opzeggen was.

Sinds de aanleg van het veiligheidshek begon, is het aantal Palestijnse terreuraanvallen in Israel met 90% gedaald. In 2002 wisten Palestijnse terroristen nog 220 Israeli’s te doden. In 2007 was dit aantal teruggebracht tot 3.De leider van de Islamitische Jihad organisatie, Ramadan Abdallah Shalah, bevestigt hoe effectief de barriere is. In een interview met de krant Al-Sharq in 2008 zei hij het hek “vermindert de mogelijkheid van het verzet diep door te dringen om zelfmoordaanslagen uit te voeren.”.

In tegenstelling tot wat anti-Israel organisaties beweren, is het redden van levens
lees verder op www.cidi.nl