zondag 26 september 2010

Jan Peter Balkende zegt verstandige dingen

Voor wie het nog niet wist, Jan Peter Balkenende is nog steeds Minister President van Nederland. In die hoedanigheid mocht onze premier de VN toespreken en, het moet gezegd, dat deed JP de MP met verve.
Balkenende bekritiseerde de VN als een tandeloze tijger die crises in de wereld niet kan oplossen. Als voorbeeld noemde Balkenende de klimaatcrisis, de energiecrisis, de voedselcrisis en de economische crisis. De VN hebben daar keihard in gefaald, zoals de VN bijna overal in faalt. Neem de mensenrechtencommissie. Deze door Islamitische landen gedomineerde commissie focust alleen op Israël, maar laat de islamitische massamoordenaar en Soedanese president Omar-al Bashir gewoon met rust, omdat hij uhhh moslim is.

Waar Balkenende naar mijn mening de fout ingaat, is dat hij een herstructurering wil naar de huidige politieke werkelijkheid, in plaats van de huidige structuur die is gebaseerd op de situatie van net na de Tweede Wereldoorlog.
Volgens het Balkenendemodel gaat de wereld dan toe naar een model waarbij Frankrijk en Groot Brittannië hun zetel opgeven. Wie komen daar dan voor in de plaats? De OIC en de EU. Wanneer je dat model voorstaat, trek je de nagels uit de tandeloze tijger. Een herverdeling van de macht in de VN zal de situatie in de wereld eerder verslechteren dan verbeteren.