donderdag 16 september 2010

Egyptische trots gaat ver, heel ver

Je bent een despoot, of je bent het niet. En wanneer je dan toch despoot bent dan zorg je ervoor dat je onderdanen weten dat jij de belangrijkste man van de hele wereld bent.

Dat geldt zeker voor de trotse Egyptenaren die het maar niets vinden dat hun president achter de president van de Verenigde Staten moet lopen. Daarbij liep Hosni ook nog een keer achter de Jood Bibi Netanyahu. Dat is natuurlijk ueberhaupt nicht im frage. Dus wat doe je dan als door de staat gecontroleerde krant. Je gaat fotofucken, maar dan wel op een manier die zo verschrikkelijk slecht is dat de fotofucker waarschijnlijk alsnog achter de despotische tralies zal belanden. Terecht overigens daar het resultaat afgedrukt in <em>Al-Ahram</em> zo schrijnend is dat alleen door het resultaat Egypte door alles en iedereen moet worden geboycot.

Dus trots en nationalisme is op zich niets mis mee, maar als je het dan doet dan alstublieft wel op een waardige manier.

Eerst krijgt u de originele foto en daaronder wat de staatskrant Al Ahram er van gebakken heeft. Zoek de 10 verschillen: