zaterdag 7 augustus 2010

De psychologische oorlogsvoering van Iran

Dat de mullah's in Teheran geen vrienden zijn van Israël mag duidelijk zijn. Israël ligt in de weg en daar zijn die jongens blij mee. Met chaos zal de komst van de 12e imam versneld worden aldus Ahmadinejad:
Hij beweert dat hijzelf persoonlijk de wereld moet voorbereiden op de komende Mahdi. Om de wereld te kunnen redden moet deze zich in een toestand van chaos en onderdrukking bevinden. Ahmadinejad beweert dat hij "door Allah werd opgedragen om voorbereidingen te treffen voor de glorieuze verschijning van de Mahdi". Deze apocalyptische aansporing bevat enkele angstwekkende proclamaties.
Met dit in het achterhoofd is de afgelopen raket beschieting op Eilat te verklaren:
However, according to Palestinian intelligence sources, Atar did coordinate the move with Hamas' Damascus-based leadership as well as Iranian intelligence figures, who were apparently the initiators of the operation.
Het zou mij ook niet verbazen dat bij het afgelopen grensincident tussen Israël en Libanon de hand van Iran en/of haar marionet Syrië te zien zal zijn. The mad mullah Ahmadinejad weet als geen ander hoe een kruitvat tot ontploffing te brengen.