maandag 26 juli 2010

Krijgt de USA nu een Goldstone?

Burgerslachtoffers, targetkillings, buitenproportioneel geweld. De lijst in eindeloos. Praten we hier over de wereldopinie en de veroordeling door de internationale gemeenschap van Cast lead? Nee. Het gaat om Amerikaanse acties in Afghanistan en Irak die onder het tapijt zijn geschoven. Wist u overigens dat onder de *kuch* Nobelprijs voor de Vrede-winnaar Obama meer targetkillings hebben plaatsgevonden dan onder "oorloghetzer" Bush. Het is maar even dat u zich een beeld kunt vormen. Een publicatie in de Guardian geeft een onthutsend beeld:
  • How a secret "black" unit of special forces hunts down Taliban leaders for "kill or capture" without trial.
  • How the US covered up evidence that the Taliban have acquired deadly surface-to-air missiles.
  • How the coalition is increasingly using deadly Reaper drones to hunt and kill Taliban targets by remote control from a base in Nevada.
  • How the Taliban have caused growing carnage with a massive escalation of their roadside bombing campaign, which has killed more than 2,000 civilians to date.  
 Het Witte Huis grijpt in een Pavlovreflex terug naar oude methoden en wijst meteen naar Bush als schuldige. Ja gaap.... Dat was leuk als afleiding in het begin, maar Obama heeft Afghanistan aangewezen als beleids speerpunt. Onvoorstelbare onzin en spin van de regering Obama.

Wat ik mij nu afvraag is hoe hard gaat de wereld nu schreeuwen om een onderzoek a la Goldstone voor de VS. Komt de VN in spoeddebat bijeen. Gaan schreeuwende en hysterische moslims wereldwijd de straat op te demonstreren? Krijst links over allerlei boycotten. Staan Harry van Bommel, Martijn van Dam en hun handlangers huilie te doen op de Staats TV?

Nee, gaat niet gebeuren. Het gaat tenslotte niet om de Joodse Staat. Dan is the sound of silence is meer dan aan de orde.