zondag 4 juli 2010

Ik handhaaf en ik trek terug


Eerlijk is eerlijk na tijden van lanterfanten is de VN in Libanon onder het commando van de Spaanse generaal Cuevas eindelijk bezig met een intensivering van de patrouilles diep in Hezbollah terrein. Deze "verschrikkelijke provocatie" is Hezbollah in het verkeerde keelgat geschoten.
Een VN patrouille was onderweg naar het Zuid-Libanese Kabrikha maar werd onderweg tegengehouden door woedende Hezbollah terroristen dorpelingen. Er werd ouderwets Midden-Oosters met stenen gegooid, gedreigd en mishandeld. Het VN motto ik handhaaf en trek terug werd feilloos uitgevoerd.


Het geeft maar weer aan dat Hezbollah zich niets aantrekt van VN resolutie 1701. Het wil geen pottenkijkers en is niet voornemens VN patrouilles toe te laten. De retorische vraag dringt zich dan ook op: wat heeft Hezbollah als *kuch* verzetsorganisatie te verbergen?

Ik geef het antwoord toch maar. Hezbollah bereidt zich voor op de komende oorlog met Israël. Deze oorlog zal een nietsontziende oorlog worden met desastreuze directe gevolgen voor Libanon en indirect voor Israël. Dit omdat Hezbollah niet adequaat wordt aangepakt.